Sådan holder vi sommerferie i Danmark
June 27th, 2016, Tove Keldsen

Sådan holder vi sommerferie i Danmark

Trods usikre vejrprognoser holder flertallet af danskerne deres sommerferie i Danmark. To ud af tre holder hele eller noget af ferien i Danmark, viser en ny undersøgelse fra YouGov. Ferien i Danmark skal bruges på at besøge familie og venner samt en tur i sommerhuset.

Ude godt, men hjemme bedst: Majoriteten af danskerne (67%) har allerede planlagt deres sommerferie for 2016, og Danmark er et populært feriemål for danskerne.

null

Ifølge YouGovs undersøgelse, vil mere end hver tredje (37%) tilbringe hele ferien i Danmark, mens en anden tredjedel (36%) både holder ferie i Danmark og i udlandet. Hver fjerde (27%) holder hele ferien i udlandet.

Sådan holder vi ferie i Danmark

null

Næsten halvdelen (47%) af befolkningen, som planlægger at holde sommerferie i Danmark i år planlægger at besøge venner og familie. Derefter er et ophold i sommerhus den mest populære sommerferie aktivitet (43%). To ud fem forventer at skulle besøge seværdigheder inden for kultur og underholdning.

Hver tredje er optimistisk med hensyn til det danske sommervejr og forventer, at sommerferien i Danmark kommer til at stå på sol og badning. Hver sjette (15%), som holder sommerferien i Danmark, planlægger at tage til koncerter og på festival, mens 13% vil tage på camping.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med 1004 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov Panelet i perioden 17. – 21. juni 2016. Kilde: YouGov.