Suomalaiset lomailevat mielellään Suomessa
June 27th, 2016, Tove Keldsen

Suomalaiset lomailevat mielellään Suomessa

Vaikka sääennusteet ovat epävarmoja, neljä viidestä suomalaisesta aikoo viettää osan lomastaan tai koko loman Suomessa. Tämä selviää uudesta YouGov-tutkimuksesta. Kotimaassa vietettyyn lomaan sisältyy vierailuja sukulaisten ja ystävien luona sekä mökkeilyä.

Oma maa mansikka, muu maa mustikka: Puolet suomalaisista (55 %) on jo suunnitellut vuoden 2016 kesälomansa ja suurin osa aikoo viettää koko loman tai osan lomasta Suomessa (84 %).

null

YouGov-kyselyn mukaan puolet lomansa suunnitelleista aikoo viettää koko lomansa Suomessa, kun taas kolmasosa viettää osan lomasta Suomessa ja osan ulkomailla. Noin kuudesosa (16 %) aikoo viettää koko loman ulkomailla.

Lomanvietto Suomessa

null

Suomalaiset ovat yleisesti ottaen varsin samaa mieltä siitä, miten lomaa Suomessa vietetään. Joka toinen haluaa vierailla ystävien ja sukulaisten luona (55 %) sekä viettää aikaa mökillä (53 %). Kaksi viidestä aikoo käydä kulttuuriin ja viihteeseen liittyvissä nähtävyyksissä.

Suomalaiset ovat yleisesti ottaen varsin optimistisia Suomen kesäsään suhteen, sillä kaksi viidestä odottaa pääsevänsä nauttimaan auringosta ja uinnista Suomessa. Joka neljäs aikoo käydä konserteissa ja festivaaleilla, kun vain joka kymmenes suunnittelee camping-lomailua.

Tutkimuksesta

Tutkimus perustuu edustavasti valittujen yli 18-vuotiaiden YouGov-paneelin jäsenten haastatteluihin 17.–21. kesäkuuta 2016. Vastaajia 1009 Suomessa. Lähde: YouGov.