Slik tilbringer vi sommerferien i Norge
June 27th, 2016, Tove Keldsen

Slik tilbringer vi sommerferien i Norge

Til tross for usikre værprognoser blir hver tredje nordmann hjemme i Norge, mens en annen tredel tilbringer noe av ferien i Norge. Det viser en ny undersøkelse fra YouGov. Ferien i Norge skal først og fremst brukes til å besøke familie og venner, samt et opphold på hytta.

Borte bra, men hjemme best: Majoriteten av nordmenn (62 %) har allerede planlagt sommerferien for 2016, og de fleste vil tilbringe noe av ferien hjemme i Norge (64 %).

null

Ifølge YouGovs undersøkelse vil hver tredje (32 %) tilbringe hele ferien i Norge, mens en annen tredel (32 %) deler opp ferien mellom Norge og utlandet. Den siste tredelen (36 %) tar hele ferien i utlandet.

Slik ferierer vi i Norge

null

Nordmenn er veldig enige om hva sommerferien i Norge skal brukes til. To av fem som blir hjemme i sommerferien, vil besøke venner og familie (44%) og dra på hytta (41%). I tillegg er nordmenn ganske optimistiske med tanke på det norske sommerværet, ettersom to av fem forventer at sommerferien i Norge kommer til å bestå av soling og bading.

Hver fjerde forventer å skulle besøke severdigheter innen kultur og underholdning, mens 17 % skal campe og og planlegger 13 % å dra på konserter og på festival.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på intervju med 1004 nordmenn, som utgjør et representativt utvalg av personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 15. til 19. juni 2016. Kilde: YouGov.