Ny chef till YouGov Sverige
June 13th, 2016, Bianca Bruhn, Ida Alexandra Mykland

Ny chef till YouGov Sverige

Efter nästan 10 på YouGov, varav 7 år som Sverigechef och VD, väljer Erik Tageson att lämna bolaget. Som hans ersättare tillträder Ida Alexandra Mykland. Ida har varit anställd i den internationella undersökningskoncernen sedan 2006.

Erik Tageson har lång erfarenhet av undersökningsbranschen och startade på YouGov 2007. Innan dess har Erik bland annat varit på Synovate (idag: Ipsos).

- Jag har haft en mycket spännande resa under mina nästan 10 år på YouGov som har givit mig mycket erfarenheter som ledare och många goda minnen. Jag känner dock att det är på tiden att göra något nytt och jag ska nu ta sommaren till att fundera på vad nästa steg i karriären blir – inget är klart men jag har några idéer, säger Erik Tageson.

Bianca Bruhn, CEO för YouGov i Nordeuropa, beklager att Erik slutar.

- Erik är mycket uppskattad för sitt ledarskap och hans personliga- och yrkesmässiga egenskaper, både av kunder och kollegor. Vi kommer sakna honom mycket och jag vill passa på att tacka Erik för hans fantastiska insatser under tiden på YouGov, säger Bianca Bruhn.

Som Eriks efterträdare har valet fallit på Ida Alexandra Mykland, som rekryteras internt i organisationen. Ida är norskfödd, men tog sin examen på Handelshögskolan i Köpenhamn. Sedan 2006 har Ida arbetat på YouGov, och har varit ansvarig för flera nordiska projekt. Ida har tidigare varit nordiskt ansvarig för YouGovs produktportfölj, som bland annat omfattar den egenutvecklade dagliga varumärkesmätningen BrandIndex.

Ida kommer från rollen som Nordic Head of Research, där hon varit ansvarig för utvecklingen av de analytiska kompetenserna inom den nordiska organisationen. Denna roll har hon kombinerat med MBA-studier vid Henley Business School, så Ida är på alla sätt förberedd för sin nya roll.

- Jag har haft många funktioner inom YouGov på vår väg från att vara den lilla utmanaren till att idag vara ett av Skandinaviens ledande undersökningsföretag. Jag känner redan nu till kunder, produkter och alla mina svenska kolleger och jag är redo att ta över rodret från Erik", säger Ida Mykland

Utöver ansvaret för den svenska organisationen kommer Ida fortsätta sin roll som Nordic Head of Research.

- Ida har ingående kunskap om utvecklingen av ett antal nya analysprodukter som står klara för en internationell lansering. Här spelar den svenska marknaden en viktig roll och jag är säker på att Ida, tillsammans med resten av den svenska organisationen, kommer fortsätta YouGovs expansion i Sverige, säger Bianca Bruhn.

Om Erik Tageson, Ida Alexandra Mykland och Bianca Bruhn

Erik, Ida og Bianca’s CV finns på LinkedIn:

Erik Tageson: https://www.linkedin.com/in/erik-tageson-0622205

Ida Alexandra Mykland: https://www.linkedin.com/in/idamykland

Bianca Bruhn: https://www.linkedin.com/in/biancabruhn