Var fjärde tror inte att Sverige tar sig till slutspel i fotbolls EM
May 24th, 2016, Linn Öberg

Var fjärde tror inte att Sverige tar sig till slutspel i fotbolls EM

Nästan hälften av befolkningen (45%) kommer att följa fotbolls EM för herrar i någon mån när den 4 veckor långa fotbollsfesten börjar. Få tror dock det blir någon målfest för Sverige, var fjärde tror inte Sverige ens tar sig till slutspel.

Fotbolls EM för herrar närmar sig och YouGov har undersökt svenskarnas intresse för den 4 veckor långa fotbollsfesten.

null

Nästan var fjärde svensk (23%) tror inte att Sverige kommer ta sig till slutspel, samtidigt är en dryg fjärdedel (27%) mer optimistisk och räknar med att Sverige kommer till kvartsfinal eller längre. Var femte (20%) tror att Sverige går till åttondelsfinal.

Svenskarna är mer överens när det gäller det första svenska målet. Inte helt oväntat så svarar 38% att Zlatan kommer att göra första målet på frågan "Vem tror du gör Sveriges första mål i EM".

Tyskland spås vinna fotbolls EM

null

Historiskt sett är det Tyskland och Spanien som vunnit flest EM-guld (tre guld vardera). I år spås Tyskland som vinnare av var fjärde svensk (23%).

Fotbolls EM 2016 är Eric Hamréns sista uppdrag som förbundskapten och ca 1 av 3 (29%) tycker att han har gjort en ganska bra till mycket bra insats hittills.

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 13-15 maj 2016 har sammanlagt 1002 intervjuer genomförts med män och kvinnor i åldern 18+ via YouGov Sveriges internetpanel. Urvalet är representativt för kön, ålder och geografi”.

PA Images