April 20th, 2016, Tove Keldsen

Näistä elintarvikkeista olemme eniten huolissamme

Puolet kaikista pohjoismaisista kuluttajista on huolissaan siitä, mitä elintarvikkeet sisältävät. On kuitenkin suuria eroja siinä, mitkä raaka-aineet ja lisäaineet huolestuttavat eniten. Tämä käy selville YouGovin juuri julkaisemasta ”Food&Health 2016”-raportista, jossa on seurattu pohjoismaisten kuluttajien ruokaan ja terveyteen liittyviä asenteita yli 10 vuoden ajan.

null

Samoin kuin viime vuonna, noin puolet pohjoismaisista kuluttajista on huolissaan siitä, mitä heidän ostamansa ruoka-aineet sisältävät. On kuitenkin suuria eroja siinä, mitkä raaka-aineet ja lisäaineet huolestuttavat eniten.

Ruotsalaiset ja tanskalaiset kuluttajat ovat huolissaan myrkyllisistä aineista enemmän kuin pohjoismaiset naapurinsa. Norjalaiset kuluttajat ovat puolestaan huolissaan palmuöljystä, kun taas suomalaisia kuluttajia huolettavat eniten lisäaineet.

Top 3 -lista lisäaineista ja raaka-aineista, jotka huolettavat eniten

null

Food & Health 2016

– TUTKIMUS POHJOISMAISTEN KULUTTAJIEN SUHTAUTUMISESTA RUOKAAN JA TERVEYTEEN

YouGov on tutkinut yli 10 vuoden ajan pohjoismaisten kuluttajien suhtautumista ruokaan, ilmastoon ja terveyteen.

  • ELINTARVIKKEET JA HUOLENAIHEET
   Kuinka moni on huolissaan elintarvikkeiden sisällöstä ja miksi? Mitä yritetään välttää? Mitä tietoa ja asenteita kuluttajilla on lisäaineisiin liittyen? Mihin merkintöihin ja symboleihin luotetaan eniten?
  • RUOKA JA ILMASTO
   Miten kuluttajat näkevät ruoan ja ympäristökysymysten yhteyden? Mitä ollaan valmiita tekemään ruoan osalta ympäristöystävällisyyden nimissä?
  • RUOKA, ELINTAVAT JA TULEVAISUUS
   Miten vahvasti oma elinikä ja ruokailutottumukset ovat yhteydessä toisiinsa? Kuinka moni syö terveellistä ruokaa? Minkälaisia dieettejä ja ruokavalioita on käytössä? Millainen käsitys kuluttajilla on elintarviketuotannon uusista ilmiöistä?

  Vastaajina on ollut kansallisesti edustava otos kunkin maan 16–64-vuotiaasta väestöstä. Kussakin maassa tehtiin 500 haastattelua.

  Lue lisää