April 20th, 2016, Tove Keldsen

Her er de fødevareingredienser vi er mest bekymrede for

Halvdelen af alle nordiske forbrugere, er bekymrede for, hvad deres fødevarer indeholder. Der er dog store forskelle på, hvilke tilsætningsstoffer og ingredienser, vi er mest bekymrede for i Norden. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”Food&Health 2016” fra YouGov, som er en tracking af nordiske forbrugeres holdning til mad og sundhed i mere end 10 år.

null

Ligesom sidste år er ca. halvdelen af alle de nordiske forbrugere optaget og bekymrede for, hvad de madvarer, de køber, indeholder. Det er til gengæld forskel på, hvilke tilsætningsstoffer og ingredienser, vi er mest bekymrede for.

Svenske og danske forbrugere er mest bekymrede for giftige stoffer sammenlignet med deres nordiske naboer. Norske forbrugere er til gengæld mest bekymrede for palmeolie, mens de finske forbrugere er mest bekymrede for tilsætningsstoffer.

Top 3 over tilsætningsstoffer og ingredienser, vi er mest bekymrede for

null

Om Food & Health 2016

- En undersøgelse af nordiske forbrugeres syn på fødevarer og sundhed

YouGov har i mere end 10 år tracket nordiske forbrugeres holdning til mad, klima og sundhed. Målet med Food&Health er at opnå en bedre forståelse for forbrugernes viden og holdninger og at spore ændringer over tid.

Food&Health 2016 er baseret på interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 16-64 fra YouGov Panelet i Sverige, Danmark, Norge, Finland. 500 interviews pr. land.

Læs mere her