March 2nd, 2016, Tove Keldsen

Intelligent landbrug topper som Global Opportunity

null

En ny rapport, "Global Opportunity Report", viser, at intelligente landbrug er den største globale mulighed. FN’s Global Compact, DNV-GL og Mandag Morgen har sammen skabt rapporten baseret på en global undersøgelse foretaget af YouGov blandt mere end 5500 ledere over hele verden.

Ved udgangen af januar 2016 mødtes ledere fra erhvervslivet og regeringer fra hele verden til det årlige møde i Davos, som afholdes af World Economic Forum. Forud for mødet publiceres Global Risks Report. Her identificerer eksperter og ledere fra hele verden globale risici, der skal tages hånd om af hensyn til økonomiens ve og vel. Global Opportunity Report publiceres uafhængigt af førnævnte. Hvor Global Risks Report slutter af med at identificere risici og ikke nævner noget om de muligheder, der ligger bag dem, går Global Opportunity Report et skridt videre. I et samarbejde mellem Mandag Morgen, DNVGL og FN’s Global Compact sigter rapporten efter at finde den manglende brik i puslespillet, nemlig at finde muligheder i de risici, der er i verden.

Top globale muligheder

null

http://www.globalopportunitynetwork.org/report-2016/executive-perspective/

Rapporten identificerer intelligent landbrug som en mulig løsning på en af de globale trusler - en global fødevarekrise. De interviewede ledere pointerede, at teknologiske løsninger inden for landbrug står øverst på listen over muligheder, der kan løse en global fødevarekrise. Og de ser det som den mulighed, der generelt kan påvirke samfundet mest. Det, der gør intelligent landbrug til den bedste mulighed er imidlertid også, at lederne vurderede det helt i top i forhold til evnen til at kunne forfølge muligheden. Det betyder, at verdens ledere ikke kun opfatter intelligent landbrug som en mulighed, der er værd at forfølge, men også – og måske endnu vigtigtigere – at de ser det som en mulighed, der er inden for rækkevidde.

Så regn med at se flere bylandbrug med planter, der dyrkes vertikalt. Afgrøder og kvæg vil blive overvåget af droner. Og bliv ikke overrasket, hvis en landmand fortæller dig, at hans vigtigste værktøj ikke er en traktor, men en mobiltelefon.

Globale muligheder vurderet ud fra forretningspotentiale

null

http://www.globalopportunitynetwork.org/report-2016/executive-perspective/

Hvis man ser på svarene udelukkende fra virksomhedsledere, afdækkes mere interessant viden. Ledere fra erhvervslivet placerer alle tre muligheder under risikoen ”A Generation Wasted” øverst af alle 15 muligheder. Dataene viser, at det at få ungdommen tilbage på arbejdsmarkedet har topprioritet for nye erhvervsinitiativer.

Læs mere: http://www.globalopportunitynetwork.org/

Om rapporten

Rapporten lægger ud med en vurdering af risici og insisterer på, at vi ikke kan stoppe her, men at vi skal se mulighederne i dem. Med udgangspunkt i fem risici har forskere begivet sig ud i verden og spurgt repræsentanter fra alle sektorer i otte paneler, hvor de kan få øje på muligheder bag risiciene. Når forskerne sammen med paneldeltagerne har identificeret mulighederne, tilpasses og testes de med eksperter og efterfølgende med ledere over hele verden i en undersøgelse på tværs af sektorer. Rapporten er således udarbejdet på baggrund af en analyse af disse data. Denne undersøgelse er blevet udført af YouGov, som har spurgt mere end 5.500 ledere over hele verden. Rapporten identificerer inden for hver risiko tre muligheder, som kan udnyttes både med økonomisk fordel og udviklingsmæssigt. Ikke kun for at gøre en uheldig situation lidt bedre, men for at vende den fuldstændig om.