Her er merkevarene som får mest positiv omtale i Norge
August 7th, 2015, Per Ståle Ekrol, Tove Keldsen

Her er merkevarene som får mest positiv omtale i Norge

BrandIndex rankings for første halvdel av 2015:

Rema 1000 er på førsteplass når det gjelder rangeringer for høyest BUZZ («Snakkis») for første halvdel av 2015. Flere dagligvarekjeder er inne på topp 10-listen over merkene med høyest BUZZ. Dette gjelder Kiwi, Meny og Coop.

- Rema 1000 hadde også førsteplassen da vi foretok samme rangering for hele 2014. Det er sterkt av Rema 1000 å inneha førsteplassen i en bransje med knalltøff konkurranse om forbrukernes gunst. Kjeden scorer bedre enn sterke merkenavn som IKEA, Toyota og Clas Ohlson, sier Per Ståle Ekrol, Research Team Manager og fagansvarlig for BrandIndex i Norge.

Top BUZZ Rankings

DNB med størst fremgang

- DNB har hatt størst fremgang i Buzz sammenlignet med samme periode i 2014. På tredjeplass er Norwegian, som fikk massiv negativ mediedekning i forbindelse med streiken i mars. Norwegians BUZZ-score er nå på samme nivå som før streiken. DNB har definitivt lagt «Spleiselag-krisen» bak seg, og Norwegians omdømmekrise vedrørende pilotstreiken ble relativt kortvarig, sier Ekrol.

Top BUZZ Improvers

Om BrandIndex rankings

YouGov har sammenliknet Buzz-score for 220 merkevarer i Norge for å kartlegge hvilke merkevarer som har fått mest positiv oppmerksomhet i løpet av første halvår 2015. Hver dag intervjues det 100 nasjonalt representative respondenter for å få vite hva de mener om ulike merkevarer.

Man kommer frem til Buzz-score ved å spørre respondentene om de har hørt noe positivt eller negativt om et merkevare i løpet av de to siste ukene, enten gjennom reklame, nyheter og rykter eller via venner og familie.

Tabellen for Buzz-forbedring rangerer merkevarene som har hatt størst økning i Buzz fra januar til juni 2015, sammenlignet med samme periode i 2014.

Linker:

BrandIndex rankings i Norge for første halvdel av 2015: http://www.brandindex.com/ranking/norway/2015-mid
Om YouGov Brandindex: http://www.brandindex.com/about