August 6th, 2015, Tove Keldsen, Anne Dannisboe Iversen

Her er de brands, der har fået mest positiv omtale i Danmark

YouGov BrandIndex’ rankings 1. halvår 2015:

Danskerne elsker Lego, som også i første halvdel af 2015 topper listen, som det brand, der har fået mest positiv omtale.

Store og til tider udskældte offentlige selskaber som DSB, Dong Energy og Post Danmark har alle fået markant mere positiv omtale i første halvdel af 2015 sammenlignet med første halvdel af 2014.

YouGov BrandIndex sammenligner mere end 300 varemærker i Danmark for at vise, hvilke mærker der har fået mest positiv omtale (Buzz). Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Danmarks rangliste for 1. halvår 2015

Varemærker med højeste Buzz-score i alle kategorier:

Danmarks rangliste for 1. halvår 2015

Buzz-scoren beregnes ved, at man spørger respondenterne, om de i løbet af de seneste to uger har hørt noget positivt eller negativt om et bestemt varemærke gennem reklame, nyheder, mund-til-mund eller venner og familie.

Lego er fortsat det brand, der har fået mest positiv omtale. Novo Nordisk har til gengæld forbedret sin BUZZ fra 23.7 point til 27,9 i forhold til 1. halvår 2014 og rykker op på 2. pladsen, mens Volkswagen må lade sig nøje med en 5. plads. Vestas er kommet ind på top 10 med en BUZZ-score på 20,3 over brands med mest positiv omtale, mens Mærsk rykker ned på 11. pladsen.

Varemærker med de største stigninger i Buzz-score:

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i Buzz-score viser de varemærker, der har de største stigninger i Buzz-score fra januar til juni 2015 sammenlignet med samme periode 2014.

Der er mange nye navne med på listen over varemærker, der har haft den største positive stigning i omtale (Buzz) i 1. halvdel af 2015. Mest overraskende er det måske at se flere store offentlige selskaber, som danskerne traditionelt elsker at hade. Fx DSB, DONG Energy, DSB S-tog og Post Danmark. Alle fire brands har stadig en meget lav Buzz-score, men de har fået forbedret omtalen af deres brand væsentligt.

Links

Danmarks rangliste for 1. halvår 2015: http://www.brandindex.com/ranking/denmark/2015-mid
Om YouGov BrandIndex: http://www.brandindex.com/about

PA images