50% vil spise klimavenligt, men ikke undvære bøfferne
Størstedelen af de danske forbrugere mener, at deres valg af fødevarer er med til at reducere den negative påvirkning af klimaet og miljøet, og hver anden dansker er også villig til selv at gøre en indsats. Flest vil reducere fødevarespil og færrest vil spise mindre kød. Det viser den netop offentliggjorte Food&Health Report 2015 fra YouGov, som er en tracking af nordiske forbrugeres holdning til mad og sundhed siden 2006.
De nordiske forbrugere ser generelt en sammenhæng mellem deres egne handlinger og en reduktion af den negative påvirkning af klimaet i forhold (70% i Sverige, ca. 60% i Danmark og Finland og 50% i Norge).
De nordiske forbrugere er også enige om, at den mest effektive indsats er en reduktion af madspild. Ca. 4 ud af 5 forbrugere mener, dette er en effektiv indsats. Og næsten lige så mange har en hensigt om at reducere eget madspild til gavn for klimaet/miljøet.
Vi vil nødigt undvære vores bøffer selv om vi tror, det ville gavne klimaet
Halvdelen af forbrugerne i Norden mener også, at det er med til reducere den negative påvirkning af klimaet og miljøet, hvis vi spiser mindre kød. Her er der imidlertid ikke samme sammenhæng mellem overbevisning og handling. Kun hver fjerde har en intention om at spise mindre kød for at blive mere klima- og miljøvenlig.
At købe økologisk samt frugt og grønt efter sæson er yderligere handlinger, som forbrugerne i Norden er enige om, er effektive i forhold til at reducere den negative påvirkning af klimaet og miljøet.
Mød YouGov på Energi- og klimakommunikation 2015
Konference hos Dong Energi 19. maj 2015
Se programmet og tilmeld dig her
For yderligere information
Lars Fiskbæk, Research Team Manager, M: +45 2279 5947,
E: lars.fiskbak@yougov.com
Om Food&Health 2015
Siden 2006 har YouGov tracket forbrugernes syn på sundhed og mad i Sverige og siden 2007 i Danmark, Norge og Finland. Målet med Food&Health er at opnå en bedre forståelse for forbrugernes viden og holdninger og at spore ændringer over tid inden for en række centrale emner:
- Hvor mange er bekymrede over fødevareingredienser, og hvilken slags ingredienser er de bekymrede for?
- Hvad mener forbrugerne om mad og den negative påvirkning af klimaet og miljøet?
- Hvad er forbrugernes holdning til mad og sundhed?
Food&Health 2015 rapporten er baseret på interview med 2.038 mænd og kvinder (ca. 500 i Sverige, Danmark, Norge og Finland) i alderen 16-64 år fra YouGov panelet. Undersøgelsen fandt sted i perioden 25. februar – 4. marts 2015. Kilde: YouGov.