Slik feirer vi påske
March 25th, 2015, Tove Keldsen

Slik feirer vi påske

Påsken betyr først og fremst tid med familien – det er nordmenn helt enige med sine nordiske naboer om. Nordmenn som feirer påske vil se familie, venner, spise påskemat og lese krim. Færre enn hver tiende planlegger å gå i kirken.

Slik feirer vi påske

For en gangs skyld er nordmenn, dansker, svensker og finner helt enige. Påsken er en mulighet for å tilbringe tid med familien. Dessuten er det en herlig ferie borte fra jobben med massevis av tradisjoner.

Nordmenn som feirer påske vil først og fremst bruke påsken sammen med familie og venner (74 %), lese eller se på krim (41 %) og spise påskelunsj/-middag (35 %). Dessuten planlegger mange å gi påskeegg til familie og venner (28 %), gå tur i fjellet (25 %) og stå på ski (19 %). Kun 9 % planlegger å gå i kirken.

Norske barn kan forvente en påske fylt med tradisjoner

null

Blant nordmenn som feirer påske og har barn mellom 2 og 12 år er familieturer (63 %), familiemiddager (57 %) og påskeeggjakt (31 %) de mest populære påskeaktivitetene. Mer enn hver fjerde nordmann som feirer påske og har barn mellom 2 og 12 år planlegger dessuten å pynte opp i huset med gåsunger og dekorere påskeegg.

Last ned rapport

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på intervju med 1016 dansker, 1017 svensker, 1005 nordmenn og 1006 finner som utgjør et representativt utvalg av personer i alderen 18 til 74 år fra YouGov-panelet i perioden 17. til 23. mars 2015. Kilde: YouGov.