Så firar vi påsk
March 25th, 2015, Tove Keldsen

Så firar vi påsk

Påsken betyder framför allt tid med familjen – det är svenskarna helt överens med sina nordiska grannar om. Svenskar som firar påsk vill träffa familj och vänner och äta påskmat. Färre än var tionde planerar att gå i kyrkan.

Easter in the Nordics

För en gångs skull är svenskar, norrmän, danskar och finnar helt överens. Påsken är en möjlighet att umgås med familjen. Dessutom är det en helg fylld med traditioner och en trevlig semester från jobbet.

Svenskar som firar påsk planerar att umgås med familj och vänner (74 %), äta påsklunch/påskmiddag (50 %) och ge bort påskägg till vänner och familj (36 %). Endast 8 % planerar att gå i kyrkan

Svenska barn kan förvänta sig en traditionsfylld påsk

null

Bland svenskar som firar påsk och har barn mellan 2 och 12 år är familjemiddag (55 %), påskäggsjakt (39 %) och påskäggsmålning (32 %) de mest populära påskaktiviteterna. 28 % uppger även att deras barn ska gå påskkärring under påskhelgen och var fjärde planerar en påskresa.

Ladda ner rapporten

Om undersökningen

Undersökningen bygger på intervjuer med 1 016 danska, 1 017 svenska, 1 005 norska och 1 006 finska representativt utvalda personer i åldern 18–74 år från YouGov-panelen under perioden 17 – 23 mars 2015. Källa: YouGov.