Sådan fejrer vi påske
March 25th, 2015, Tove Keldsen

Sådan fejrer vi påske

Påsken betyder først og fremmest tid med familien – det er danskerne helt enige med sine nordiske naboer om. Danskere, som holder påske, vil først og fremmest se familie, venner og spise påskemad. Mindre end hver tiende planlægger at gå i kirke.

Påske i Norden

For en gang skyld er danskere, svenskere, nordmænd og finnere helt enige. Påsken er en mulighed for at tilbringe tid med familien. Derudover er det en dejlig ferie væk fra arbejde med massere af traditioner.

Danskere, som holder påske, planlægger først og fremmest at tilbringe tid med familie og venner (77%) og spise påskefrokost/-middag (52%). Derudover planlægger mere end hver fjerde at forære påskeæg til venner og familie. Kun 8% planlægger at gå i kirke.

De danske børn kan forvente en påske fyldt med traditioner

null

Blandt danskere, der fejrer påske og har børn mellem 2-12 år, skal påsken bruges på familiemiddage (66%) og familieudflugter (59%), og hver fjerde planlægger en påskeægsjagt for deres børn. 18% vil pynte påskeæg, mens kun 7% planlægger trille æg sammen med deres børn.

De danske børn er også flittige til at sende gækkebreve op til påske. Næsten halvdelen af danskerne, der fejrer påske og har børn mellem 2-12, fortæller, at deres børn har sendt gækkebreve afsted før påske, og det kan betale sig. 82% planlægger nemlig at forære deres børn et påskeæg.

Download rapporten

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med 1016 DK, 1017 SE, 1005 NO og 1006 FI repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 17. – 23. marts 2015. Kilde: YouGov.