Suomen 10 suosituinta tuotemerkkiä 2022
November 16th, 2022, Tove Keldsen

Suomen 10 suosituinta tuotemerkkiä 2022

Fiskars vie kärkisijan YouGovin vuosittaisessa parhaiden brändien rankingissa Suomen osalta ja MobilePay on tämän vuoden suurin parantaja. Samsung on YouGovin globaalin rankingin ykkönen.

YouGov muodostaa vuosittain maailmanlaajuisen ja myös Suomen kattavan imagorankingin käyttämällä kuutta eri imagotekijää.

null

Listaus on koottu YouGovin BrandIndex-pisteindeksin avulla. Pisteindeksi muodostuu 6 eri imago-osatekijän keskiarvosta: Laatu, Yleinen mielikuva, Vastine rahoille, Suosittelu, Maine ja Asiakastyytyväisyys.

Suomen top 10 lista koostuu vahvoista kotimaisista brändeistä, jotka ovat tuttuja jo aiempien vuosien top-listojen kärjestä. Fiskars on 60 pisteellään Suomen vahvin brändi jo toista vuotta peräkkäin.

Fazer on tänä vuonna toisella sijalla, ja Valio säilyttää kolmossijansa listalla.

Muutoin top 10 lista on hyvin samankaltainen viime vuoden rankingiin nähden.

Nousijat

null

MobilePay on tämän vuoden suurin nousija 4,5 pisteen nousulla. Vuosien matkustus- ja koronarajoitusten jälkeen suomalaiset matkustavat jälleen ja kaksi matkailuun liittyvää brändiä, Norwegian ja TUI, nousikin top 10 nousijoiden listalle.

The Global Best Brands Ranking 2022

Arvioidakseen brändien yleiskuntoa maailmanlaajuisesti, YouGov tarkasteli 38:sta BrandIndex-maasta koottuja tietoja, jotka kattavat Pohjois-Amerikan, Etelä-Amerikan, Euroopan, Afrikan, Aasian ja Australian markkinat, ja muodosti maailmanlaajuisen kärkikymmenikön eri maiden kymmenen kärkeen useimmin päässeistä tuotemerkeistä.

null

Samsung on YouGovin globaalin rankingin ykkönen ohittaen viime vuoden ykkösen Googlen. Kamppailu ykkössijasta oli kuitenkin tiukka Samsungin saadessa 127 pistettä Googlen 106 pistettä vastaan. YouTube sijoittui kolmanneksi 85 pisteellä ja Netflix neljänneksi 59 pisteellä.

Haluatko tietää, miten sinun brändisi pärjää? Tai kuulla lisää YouGov BrandInxdexistä?

Tietoa maailmanlaajuisesta listauksesta

YouGov on käyttänyt pisteindeksiä listauksen kokoamiseen. Pisteindeksi muodostuu 6 eri imago-osatekijän keskiarvosta: Laatu, Yleinen mielikuva, Vastine rahoille, Suosittelu, Maine ja Asiakastyytyväisyys, jotka yhdessä antavat yleiskuvan brändin yleiskunnosta.

Suomessa BrandIndex vertailee yli 350 eri brändiä. YouGov BrandIndex haastattelee joka päivä sataa koko väestöä edustavaa henkilöä, ja kysyy heiltä heidän asenteistaan eri tuotemerkkejä kohtaan.

Data on ajalta 27.09.2021 - 27.09.2022.

Arvioidakseen brändien yleiskuntoa maailmanlaajuisesti, YouGov tarkasteli 38:sta BrandIndex-maasta koottuja tietoja, jotka kattavat Pohjois-Amerikan, Etelä-Amerikan, Euroopan, Afrikan, Aasian ja Australian markkinat, ja muodosti maailmanlaajuisen kärkikymmenikön eri maiden kymmenen kärkeen useimmin päässeistä tuotemerkeistä. Olemme jakaneet merkeille 1-10 pistettä kutakin maata kohden, jossa merkki pääsi listan kärkikymmenikköön (ensimmäisestä sijasta saa 10 pistettä, kymmenennestä 1 pisteen).