Danmarks stærkeste varemærker 2022
November 16th, 2022, Tove Keldsen

Danmarks stærkeste varemærker 2022

MobilePay skubber nu Rema 1000 af pinden, som Danmarks stærkeste varemærke målt på det overordnede image, mens Danske Bank efter flere år med modvind har haft den største fremgang i 2022.

Ved hjælp af 6 forskellige imageparametre udarbejder YouGov hvert år en global og en dansk rangering over varemærker, der klarer sig særligt godt.

null

Rangeringen er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex-indeksscore, som er gennemsnittet af 6 forskellige imageparametre: Kvalitet, Generelt indtryk, Værdi for pengene, Anbefaling, Omdømme og Kundetilfredshed.

Der har været flere ændringer på YouGovs danske rangering. Rema 1000 har i årevis siddet på første pladsen, men i år skifter MobilePay og Rema 1000 plads, og MobilePay indtager tronen med en samlet imagescore på 43,7. og Rema 1000 andenpladsen med en score på 43. DR rykker flere pladser op på top-10-listen og indtager tredjepladsen tæt fulgt af DRTV på fjerdepladsen. Lurpak indtager igen i år femtepladsen, og runder top-5 af.

Samsung er ny på listen, mens IKEA i år er røget ud af top-10.

Højdespringerne

null

Årets image-højdespringere har været temmelig udskældt i pressen de seneste år, men i år har Danske Bank forbedret sin image-score med 6,4 point fra -17,4 til -11,0. Danske Bank har altså stadigvæk en en negativ image-score, men kan glæde sig over en udvikling i den rigtige retning.

Danske Banks forbedrede image-score hænger blandt andet sammen med at banken bliver vurderet højere på kvaliteten af de produkter og services banken tilbyder, og så har Danske Bank fået mindre negativ omtale i år.

Norlys som har oplevet økonomisk fremgang det seneste år, er den anden image-højdespringer i år. Norlys har forbedret sin score med 5,2 point fra 5,5 til 10,7 ved udgangen af september 2022.

Global image ranking

null

Efter flere år med Google på den globale imagetrone indtager Samsung nu førstepladsen på YouGov BrandIndex’ globale image-ranking, som er baseret på data fra 38 lande. Google tager andenpladsen, mens YouTube kommer ind på en tredjeplads. Trods et turbulent år tager Netflix fjerdepladsen, og den singaporeanske handelsplatform Shopee runder top-5 af.

Vil du vide, hvordan dit varemærke klarer sig?

Hvis du vil vide mere om, hvordan dit varemærke klarer sig eller høre mere om YouGov BrandIndex, så udfyld formularen her.

Om image-rankingen

Rankingen er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex-indeksscore, som er gennemsnittet af 6 forskellige imageparametre: Kvalitet, Generelt indtryk, Værdi for pengene, Anbefaling, Omdømme og Kundetilfredshed.

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 450 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Data er fra 28. september 2021 til 27. september 2022.

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i image viser de varemærker, der har de største stigninger i Index-score i perioden 28. september 2021 til 27. september 2022 sammenlignet med samme periode året forinden.

For at vurdere styrken for varemærker globalt har YouGov kigget på data fra 38 lande Vi har tildelt varemærkerne point fra 1 til 10 pr. land, hvor varemærket er i top-10 (fra 10 point for en førsteplads til 1 point for en tiendeplads).