42% mener ikke online pengespil burde være lovligt
September 12th, 2022, Tove Keldsen

42% mener ikke online pengespil burde være lovligt

Europæerne føler, at der er alt for mange reklamer for sportsvæddemål (sportsbetting), og mange mener slet ikke pengespil (gambling) burde være tilladt. Det viser YouGovs seneste rapport: ’Global Gambling 2022: The consumer view in the gambling debate’.

YouGovs gambling rapport er baseret på mere end 18.000 interview på tværs af 18 markeder verden over.

null

Næsten halvdelen af befolkningen i de adspurgte lande mener ikke, at onlinespil om penge burde være tilladt. Flest deler denne opfattelse i Spanien, Indien og Kina og færrest i Polen, USA og Frankrig. Modstanden mod onlinespil om penge synes således ikke at hænge sammen med om og hvornår gambling markedet blev reguleret i landet. I Spanien, hvor flest mener at online pengespil ikke burde være tilladt, har onlinespil i alle dens former været lovligt siden 2011, og branchen har på samme måde oplevet successive år med vækst i Spanien.

I Danmark er 42% enige i, at online gambling ikke burde være lovligt. Særligt kvinder (50%) deler denne opfattelse og befolkningen over 55+ år (51%).

Modstanden mod onlinespil hænger sammen med branchens image og en lav tillid til spiludbyderne.

null

Særligt i Storbritannien hvor debatten omkring brugen af reklamer inden for gambling har kørt på regeringsplan, er tilliden til de store spiludbydere lav. 64% er uenige i udsagnet ”Jeg stoler på, at de store, regulerede spillevirksomheder, hvor jeg bor, opfører sig ansvarligt og handler retfærdigt”. I Danmark er tilliden noget højere, men der er stadig markant flere, der er uenige i udsagnet (45%) end enige (26%). Der er også en mindre del af befolkningen i Danmark (20%), som mener, at spillelovgivningen på rimeligvis balancerer muligheden for at spille og det at forhindre overdrevet spil, mens hver tredje (33%) er uenige i dette.

Liberaliseringen af pengespil har i de fleste markeder også ført til voldsom stigning i reklamer for onlinespil og sportsbetting, hvilket i Storbritannien har medført debat og kan være med til at forklare modstanden mod onlinespil.

null

Næsten 3 ud af 5 (58%) mener, at der er for mange reklamer og sponsorater for sportsbetting. Flest i Australien, Spanien og Storbritannien og færrest i Polen. I Danmark deler 65% denne opfattelse.

Download rapporten her

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på data fra YouGov Global Gambling Profiles, YouGov Profiles samt en undersøgelse, som blev gennemført i maj 2022. Alt i alt gennemførte vi mere end 18.000 interview på tværs af 18 markeder med udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet.

Alle undersøgelser blev foretaget online, og i nogle markeder er internettets udbredelse begrænset, hvorfor man kun kan sige, at eksemplerne repræsenterer den del af befolkningen, der er online. Markeder hvor dette gælder er Kina, Hong Kong og Indonesien. For Indien og Mexico er data begrænset til at repræsentere den urbane del af befolkningen.