Vaikuttajamarkkinointi pelaajien keskuudessa kasvaa maailmanlaajuisesti
October 27th, 2021, Tove Keldsen

Vaikuttajamarkkinointi pelaajien keskuudessa kasvaa maailmanlaajuisesti

Pelivaikuttajien yleisö ei enää jää vain pienen piirin tasolle; osalla pelivaikuttajista on useita miljoonia seuraajia. YouGovin viimeisin maailmanlaajuinen tutkimus perehtyy pelivaikuttajiin tarkemmin.

YouGovin viimeisin raportti ”Game-changers: the power of gaming influencers” on syväluotaava, pelaamiseen keskittyvä analyysi maailmanlaajuisista vaikuttajanäkymistä. Whitepaper-tutkimus perustuu maailmanlaajuiseen analyysiin, jonka yhteydessä toteutettiin 19 000 haastattelua 17 eri markkina-alueella.

Vaikuttajien maailma

YouGovin uudet tiedot osoittavat, että lähes puolet (43 %) maailman väestöstä seuraa nykyään sosiaalisessa mediassa jonkin tyyppistä vaikuttajaa.

null

Vaikka vaikuttajamarkkinointi onkin kasvanut maailmanlaajuisesti runsaasti viime vuosina, väestön koostumus, sosiaalisen median käyttö ja muut teknologiset tekijät voivat johtaa maiden välillä suuriin eroihin vaikuttajien määrissä ja tyypeissä.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat on yksi maailman alueista, jossa useimmilla on Internet-yhteys käytettävissään. Myös vaikuttajia seuraavien prosenttimäärä on siellä korkein (75 %) kaikista 17 maasta, perässään Indonesia (73 %). Yleisesti ottaen maissa, joissa väestö on iäkkäämpää, on vähemmän vaikuttajien seuraajia, ja Euroopassa vaikuttajia seuraa yleisesti ottaen harvempi kuin Aasiassa. Noin viidennes (22 %) briteistä esim. seuraa yhtä tai useampaa vaikuttajaa, kun taas Saksassa 25 % ja Ranskassa 30 % seuraa vaikuttajia.

Tanskalaiset löytyvät asteikon alapäästä, sillä 27 % tanskalaisista seuraa yhtä tai useampaa vaikuttajaa. Ruotsissa 33 % väestöstä seuraa yhtä tai useampaa vaikuttajaa, eli seuraajia on hieman enemmän kuin Tanskassa.

Pelivaikuttajat

Covid-19-pandemia on tuonut pelivaikuttajille kasvavan kannattajajoukon sosiaalisissa medioissa monien viettäessä huomattavasti enemmän aikaa kotonaan. Tämä näkyy myös pelivaikuttajien kasvavasta määrästä. Pelivaikuttajilla viitataan vaikuttajiin, jotka tunnetaan pääasiallisesti live-suoratoistoista tai videoista, joilla he pelaavat videopelejä ja/tai kommentoivat videopelejä sosiaalisessa mediassa.

null

YouGovin tiedot osoittavat, että ruokavaikuttajilla, terveysvaikuttajilla ja julkkisvaikuttajilla on maailmanlaajuisesti eniten seuraajia (12 % tai enemmän), ja vähän alle joka kymmenes (9 %) seuraa pelivaikuttajia.

Kaavio osoittaa, että pelivaikuttajat asettuvat sijalle yksitoista yhdessä yhteiskunnallisten aktivistivaikuttajien kanssa. Tilanne muuttuu kuitenkin merkittävästi, kun tarkastellaan eri kohderyhmiä.

null

23 % 18–35-vuotiaista miehistä seuraa pelivaikuttajia, mikä tekee pelivaikuttajista suosituimman vaikuttajaryhmän kyseisen kohderyhmän keskuudessa. Musiikki- ja urheiluvaikuttajat asettuvat toiselle sijalle (molemmat 20 % osuudella).

null

Lataa whitepaper täältä

Tietoa tutkimuksesta

Tutkimus perustuu YouGov Profilesin ja BrandIndexin avulla kerättyihin tietoihin ja syväluotaavaan tutkimukseen. Kaiken kaikkiaan suoritimme 19 000 haastattelua 17 eri markkina-alueella. Tutkimus toteutettiin välillä 21.–30.7.2021.