Här är de starkaste varumärkena inom detaljhandeln
October 19th, 2021, Tove Keldsen

Här är de starkaste varumärkena inom detaljhandeln

IKEA intar förstaplatsen i YouGovs Retail ranking i Sverige 2021. Stadium är det starkaste varumärket inom kategorin klädkedjor.

Med hjälp av BrandIndex och baserat på sex olika imagemått sammanställer YouGov kedjorna i Sverige med starkast varumärke.

Sveriges topp 10-lista inom detaljhandeln (klädkedjor exkluderat)

null

IKEA är den kedja i Sverige med högst varumärkesstyrka enligt årets retail ranking. IKEA, som också tog hem förstaplatsen av samtliga kategorier i YouGovs ’Best Brand Ranking 2021’, uppnår en genomsnittlig poäng på 42,6 under perioden 1 september 2020 till 31 augusti 2021. ICA ligger tätt efter med en poäng på 42,2 och tredjeplatsen går till Systembolaget (33,6).

Sveriges topp 10-lista inom klädkedjor

null

Fyra varumärken inom sport toppar den svenska rankinglistan inom kategorin klädkedjor. Stadium är det starkaste varumärket med en poäng på 26,4. Andra plats går till Adidas (21,6) före Intersport på tredjeplats (20,3). Nike hamnar på fjärdeplats (19,7) tillsammans med Dressmann (19,7).

Vill du veta hur ditt varumärke presterar? Eller få mer information om YouGov BrandIndex?

Kontakta oss

Om rankingen

Rankningen är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på indexpoäng. Index är genomsnittet av sex olika imageparametrar: kvalitet, allmänt intryck, värde för pengarna, rekommendation, rykte och kundnöjdhet.

YouGov BrandIndex är tillgänglig på 55 marknader runt om i världen och genomför mer än 11 miljoner intervjuer varje år i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien, Mellanöstern och Australasien.

I Sverige mäts cirka 300 varumärken dagligen. Varje dag genomförs 160 intervjuer med allmänheten i Sverige.

All data är från den 1 september 2020 till den 31 augusti 2021.