Här är de högst rankade konsumtionsvarorna
September 22nd, 2021, Tove Keldsen

Här är de högst rankade konsumtionsvarorna

Wasabröd är en svensk klassiker, känd i hela världen och Wasabröd intar nu förstaplatsen på den svenska YouGovs FMCG/CPG rankings 2021.

Med hjälp av BrandIndex och baserat på sex olika imageparametrar sammanställer YouGov de högst rankade konsumtionsvarorna i Sverige.

Sveriges topp 10-lista inom för konsumtionsvaror

null

Wasabröd hamnar i topp i den svenska rankingen med en poäng på 37,4. Andra plats går till diskmedlet Yes (34,1) och på tredje plats är ännu en svensk favorit, Västerbottensost (32,1).

Kungsörnen säkrar fjärde platsen före Marabou och brödspecialisten Pågen. Arla intar sjundeplats och Felix, Heinz och Abba intar de sista tre platserna på topp 10-listan.

Vill du veta hur ditt varumärke presterar? Eller få mer information om YouGov BrandIndex?

Kontakta oss

Om rankingen

Rankningen är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på indexpoäng. Index är genomsnittet av sex olika imageparametrar: kvalitet, allmänt intryck, värde för pengarna, rekommendation, rykte och kundnöjdhet.

YouGov BrandIndex är tillgänglig på 55 marknader runt om i världen och genomför mer än 11 miljoner intervjuer varje år i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien, Mellanöstern och Australasien.

I Sverige mäts cirka 400 varumärken dagligen. Varje dag genomförs 160 intervjuer med allmänheten i Sverige.

All data är från den 1 augusti 2020 till den 31 juli 2021.