International undersøgelse: Hvordan ser det globale rejselandskab ud i år?
July 1st, 2021, Tove Keldsen

International undersøgelse: Hvordan ser det globale rejselandskab ud i år?

Turistindustrien har været hårdt ramt under COVID-19 men begynder nu lige så stille at genåbne efter et år i dvaletilstand. YouGovs seneste whitepaper undersøger det globale rejselandskab set i lyset af coronakrisen.

YouGovs ”International Travel & Tourism Report 2021: The road back to normality” er en dybdegående analyse af forbrugeres rejseplaner samt overvejelser og bekymringer for at rejse på tværs af 25 markeder. Whitepaperet er baseret på mere end 185.000 interview og undersøger ud fra en bred række parametre, hvordan COVID-19-krisen har påvirket turismen verden over.

Rapporten viser, at halvdelen af forbrugerne (48%) angiver sundhedsrisici som en barriere for at rejse, ligesom rejserestriktioner afholder over en tredjedel (35%) fra at rejse. Undersøgelsen peger ligeledes på en vis følsomhed over for pris (32%) i de fleste lande.

null

Stiller man skarpt på Europa, er der en række nationale forskelle på de største rejsebarrierer. Rejserestriktioner er den primære bekymring for over halvdelen af briter (62%), tyskere (60%), nordmænd (57%) og danskere (51%), mens særligt finner bekymrer sig om sundhedsrisici ved at rejse (57%).

Rejsens pris er imidlertid en bekymring for flest i Frankrig (27%), Storbritannien (25%), og Spanien (24%), mens det afholder færre fra at rejse i Danmark (13%), Norge (15%), Sverige (16%).

I Norden bliver vi hjemme – eller tager til Sydeuropa

null

Nordboerne er en smule splittede, når det kommer til mulige rejsedestinationer.

Mens mange overvejer at rejse i deres hjemland eller et af de øvrige nordiske lande, overvejer lige så mange at drage til Sydens sol – mest populært er Spanien (20%), Italien (17%) og Grækenland (17%).

Tyskland ligger ligeledes højt på den nordiske liste (15%), og særligt danskerne overvejer en ferie i nabolandet (20%).

null

Kigger man på de destinationer, nordboerne har det bedste indtryk af, er det – måske ikke overraskende - de fire nordiske lande, der ligger øverst på listen – med Norge som nummer et (42%) og Danmark som nummer to (41%).

Særligt danskerne har et positivt indtryk af deres eget land som feriedestination (55%). Men også svenskerne er glade for Danmark, og mere specifikt København, som hele 42% har et godt indtryk af.

Spanien sniger sig ind på en femteplads (34%) som det eneste sydeuropæiske land på top-5.

Nordboerne har desuden et godt øje til et andet nordisk land – nemlig Island, som knap en tredjedel (32%) har et positivt indtryk af.

Download whitepaper

Om undersøgelsen

Data er baseret på henholdvis YouGov Global Travel Profiles, som hver dag tracker forbrugerholdninger på tværs af 25 rejse- og turistmarkeder samt YouGov DestinationIndex, som dagligt måler forbrugernes opfattelse af verdens mest populære turistmål.