Suomen vahvimmat autobrändit
March 16th, 2021, Tove Keldsen

Suomen vahvimmat autobrändit

YouGov koostaa vuosittain listan vahvimmista automerkeistä kuutta eri mielikuvamittaria käyttäen.

Kun suomalaiset arvioivat automerkkejä kuudella mittarilla (laatu, yleismielikuva, vastine rahalle, suositteluhalukkuus, maine ja tyytyväisyys), nousee Toyota ykköseksi.

null

Toyota menestyy monilla markkinoilla ja nousee rankingin ykköseksi, Suomen lisäksi, muun muassa Australiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Norjassa.

Volvo nappaa Suomen rankingissa kakkossijan ja Mercedes-Benz kolmossijan. Mercedes-Benzin lisäksi useampi saksalaismerkki nousee TOP10 listalle. Volkswagen on neljäs, Audi viides ja BMW kuudes.

Myös japanilaisia merkkejä löytyy listalta Toyotan lisäksi, Honda on sijalla yhdeksän ja Nissan sijalla kymmenen.

Kuka ajaa Toyotalla?

null

Pohjois- tai Itä-Suomessa asuvat ovat yliedustettuina Toyotan omistajissa koko väestöön suhteutettuna. Toyotan omistajien kotitalouden bruttotulot ovat myös keskimääräistä korkeammat ja heistä keskimääräistä useampi on naimissa.

Heidän kiinnostuksensa autoihin on keskimääräistä korkeampaa ja joka neljäs heistä (26%) vierailee vähintään viikoittain autosivustoilla.

Tietoa maailmanlaajuisesta listauksesta

YouGov on käyttänyt pisteindeksiä listauksen kokoamiseen. Pisteindeksi muodostuu 6 eri imago-osatekijän keskiarvosta: Laatu, Yleinen mielikuva, Vastine rahoille, Suosittelu, Maine ja Asiakastyytyväisyys, jotka yhdessä antavat yleiskuvan brändin yleiskunnosta.

Suomessa BrandIndex vertailee yli 350 eri brändiä, joista 31 on autobrändejä. YouGov BrandIndex haastattelee joka päivä sataa koko väestöä edustavaa henkilöä, ja kysyy heiltä heidän asenteistaan eri tuotemerkkejä kohtaan.

Data on ajalta 01.02.2020 - 31.01.2021.