Danmarks stærkeste bilmærker
March 16th, 2021, Tove Keldsen

Danmarks stærkeste bilmærker

Ved hjælp af 6 forskellige imageparametre udarbejder YouGov hvert år en ranking over bilmærker, der klarer sig særligt godt.

Når danskerne skal bedømme bilmærker ud fra kvalitet, generelt indtryk, værdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshed, er Volkswagen det mærke, som klarer sig bedst.

null

Generelt klarer de tyske luksusbilmærker sig godt i YouGovs årlige bilranking. Mercedes-Benz kommer således ind på andenpladsen med en score på 25,7 tæt fulgt af Audi på tredjepladsen med en score på 24,9.

Volvo, som indtager førstepladsen i Sverige og andenpladsen i Norge og Finland, tager fjerdepladsen på den danske ranking, mens endnu et tysk bilmærke har indtaget top 5, nemlig BMW med en score på 21,9.

Tesla, som har oplevet et stærkt stigende salg i mange år, indtager syvendepladsen på rankingen efter Toyota, men foran mærker som Ford, Skoda og Opel.

Hvem kører i Volkswagen?

Mænd er overrepræsenterede blandt Volkswagen-ejere (56% mod 49% af befolkningen), og så er de i højere grad gift (54%) sammenlignet med den generelle befolkning.

null

Tager man et kig på Volkswagen-ejernes økonomi, så har 15% en husstandsindtægt på 1.000.000 eller mere om året.

Sammenlignet med den generelle befolkning, så beskriver Volkswagen-ejere i højere grad sig selv som kvalitetsorienterede. 81% betaler således gerne mere for god kvalitet.

31% ser Volkswagen som et af de førende bilmærker inden for innovation og teknologi.

Om bil image-rankingen

Rankingen er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex-indeksscore, som er gennemsnittet af 6 forskellige imageparametre: Kvalitet, Generelt indtryk, Værdi for pengene, Anbefaling, Omdømme og Kundetilfredshed.

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 450 brands, heraf 31 forskellige bilmærker. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Data er fra 1. februar 2020 til 31. januar 2021.