YouGov paljastaa pohjoismaalaisten matkasuunnitelmat tulevalle vuodelle
December 9th, 2020, Tove Keldsen

YouGov paljastaa pohjoismaalaisten matkasuunnitelmat tulevalle vuodelle

YouGov tarkastelee pohjoismaalaisten matkasuunnitelmia tulevalle vuodelle käynnissä olevan koronaviruspandemian valossa.

YouGov Global Travel Profilesin avulla 25 eri maasta kootut tietomme osoittavat, että suomalaiset suunnittelevat eurooppalaisista todennäköisimmin kotimaan lomaa seuraavan 12 kuukauden aikana (56 %). Tanskalaiset suunnittelevat todennäköisimmin kansainvälistä matkaa (36 %), norjalaiset tiiviisti perässään (34 %). Pohjoismaiden joukosta useimmat ruotsalaiset ilmoittavat, ettei heillä ole suunnitelmissa matkustaa lainkaan seuraavan 12 kuukauden aikana (23 %).

null

YouGovin tiedot osoittavat, että Pohjoismaiden asukkailla on yleisesti ottaen kaksi estettä matkustamiselle. Siinä missä suomalaiset ja ruotsalaiset ilmoittavat välttävänsä matkustamista terveysriskien takia (63 % ja 62 % tässä järjestyksessä), ovat matkustusrajoitukset suurin este norjalaisille ja tanskalaisille (63 % ja 57 % tässä järjestyksessä).

null

Tiedot on kerätty YouGov Global Travel Profilesista, joka mittaa päivittäin kuluttajien asenteita 25 matka- ja turismimarkkinoilla.

Global Travel Profiles tarjoaa matkustusalalle mahdollisuuksia löytää uusia trendejä matkustustavoissa ja -käyttäytymisessä tuleville 12 kuukaudelle. Sekä yksittäisten maiden analysointi että eri maiden vertailu on mahdollista. Tarjolla on myös yleiskatsaus matkustusalasta, sisältäen mm. yksityiskohtaisia tietoja kuluttajien suosikkikohteista, varausmenetelmistä ja mieltymyksistä matkustustavan suhteen.

YouGov Travel Profiles laajentaa YouGovin olemassa olevia tietoratkaisuja ja täydentää YouGov DestinationIndexiä.

Photo by Anna Shvets from Pexel