18 % maailman väestöstä on teknologian varhaisia käyttöönottajia. Keitä he ovat?
November 30th, 2020, Tove Keldsen

18 % maailman väestöstä on teknologian varhaisia käyttöönottajia. Keitä he ovat?

Uudet ohjelmistot, älykodit ja digitaaliset avustajat. Keitä ovat ne kuluttajat, jotka rientävät ensimmäisinä jonottamaan uusinta teknologiaa?

Whitepaper-tutkimuksemme ‘First in line: Early technology adopters around the globe’ tarkastelee teknologian käyttöönottoa 25 markkina-alueella ympäri maailman. Tutkimus perustuu yli 370 000 kuluttajan haastatteluihin heidän tavoistaan ja asenteistaan teknologian käyttöön liittyen. Whitepaper-tutkimus sisältää myös syvällisen luotauksen kuudesta maasta, joissa tarkastellaan älykotilaitteita Yhdysvalloissa, kannettavia teknisiä laitteita Isossa-Britanniassa, 5G:tä Ranskassa, digitaalisia avustajia Saksassa, TV:itä Intiassa ja älypuhelimia Indonesiassa.

Tietomme osoittavat, että lähes viidennes (18 %) 25 markkina-alueen kuluttajista on teknologian varhaisia käyttöönottajia – 9 % ilmoittaa etsivänsä aktiivisesti uusia laitteita ja palveluita, ja 9 % ilmoittaa olevansa kiinnostunut käyttämään uusia teknologiatuotteita heti niiden saavuttua markkinoille.

Teknologian varhaiset käyttöönottajat ovat tuottoisa ryhmä kaikille teknologia-alan edustajille, koska he ovat (jo nimensäkin perusteella) ensimmäisiä uusien tuotteiden ostajia. He ostavat kuitenkin keskivertokuluttajaa todennäköisemmin myös jo vakiintunutta teknologiaa.

He ovat yleensä kokonaisvaltaisesti kiinnostuneita teknologiasta ja ovat sitä mieltä, että:

  • “Teknologia muuttaa elämääni paremmaksi”
  • ”Uskon, että kaikkiin ihmiskunnan ongelmiin on teknologinen ratkaisu”

13 % suomalaisista on teknologian varhaisia käyttöönottajia

Suomessa 4 % ilmoittaa olevansa aina kiinnostuneita uusien teknologiatuotteiden käyttämisestä, ja 9 % kertoo etsivänsä aktiivisesti uusia teknologisia laitteita ja palveluita heti niiden tullessa markkinoille.

Suomalaiset tekniikkaintoilijat ovat valtaosin nuoria, miehiä ja suurten kaupunkien asukkaita, ja heillä on keskimääräistä väestöä enemmän käyttövaroja.

null

39 % tekniikkaintoilijoista ostaa vain tunnettuja merkkejä ja 55 % lukee aina tuotearvosteluja ennen kuin ostavat mitään.

Voit ladata koko whitepaper-julkaisun täältä

Tietoa tutkimuksesta

Tiedot on kerätty syndikoidulla YouGov Plan & Track -tuotteellamme ja ne perustuvat 370 000 kuluttajan haastatteluun heidän tavoistaan ja asenteistaan teknologian käyttöön liittyen. Tiedot on kerätty 25 eri markkina-alueelta valikoitujen 18-vuotiaiden ja sitä vanhempien YouGov-paneelin jäsenten keskuudesta.

Kaikki tutkimuksen osat suoritettiin verkossa, joten tiettyjen maiden osalta Internetin käytön rajallinen levinneisyys tarkoittaa, että tulokset edustavat vain Internetiä käyttävän väestön osan näkemyksiä.