18 % av verdens befolkning er Early Adopters (tidlige brukere) av teknologi. Hvem er de?
November 30th, 2020, Tove Keldsen

18 % av verdens befolkning er Early Adopters (tidlige brukere) av teknologi. Hvem er de?

Ny programvare, smarte hjem og digitale assistenter. Hvem er de forbrukerne som stiller seg først i køen når det gjelder ny teknologi?

Vårt kunnskapsdokument «First in line: Early technology adopters around the globe» har undersøkt 25 markeder over hele verden for å finne ut hvem som tar i bruk teknologi. Undersøkelsen er basert på mer enn 370 000 intervjuer med forbrukere om deres vaner og holdninger i forbindelse med bruken av teknologi. Hvitboken inneholder også en dyptgående analyse av seks land, som undersøker smarthjem-enheter i USA, bærbare teknoenheter i Storbritannia, 5G i Frankrike, digitale assistenter i Tyskland, TV i India og smarttelefoner i Indonesia.

Dataene våre viser at knapt en femtedel (18 %) av forbrukerne i de 25 markedene er Early Adopters av teknologi – hvorav 9 % sier at de aktivt søker etter nye enheter og tjenester, og 9 % sier at de alltid er interessert i å bruke nye teknologiske produkter så snart de kommer på markedet.

Early Adopters av teknologi er en lukrativ gruppe for alle i teknologisektoren ettersom denne gruppen (per definisjon) vil være den første til å kjøpe nye produkter. Men i tillegg til det er de også mer tilbøyelige enn den gjennomsnittlige forbrukeren til å kjøpe etablert teknologi.

De er generelt engasjert i teknologi på et helhetlig nivå og erklærer seg enige i at:

  • «Teknologi forandrer livet mitt til det bedre.»
  • «Jeg tror på at det finnes en teknologisk løsning på alle menneskehetens problemer.»

15 % av nordmenn er Early Adopters av teknologi

I Norge sier 8 % at de alltid er interessert i å bruke nye teknologiske produkter, og 7 % sier at de aktivt søker etter nye teknologiske enheter og tjenester så snart de kommer på markedet.

Teknoentusiastene i Norge er i overveiende grad yngre, de er menn, og de har en høyere disponibel inntekt enn den generelle befolkningen.

null

58 % av teknoentusiastene ser alltid på produktanmeldelser før de kjøper noe.

Last ned vårt whitepaper gratis

Om undersøkelsen

Dataene stammer fra våre syndikerte produkter YouGov Plan & Track. Alt i alt gjennomførte vi 370.000 intervjuer i 25 markeder med utvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet.

Alle undersøkelsene ble foretatt på nett, og i mange av landene har internett så begrenset utbredelse at man kan si at eksemplene bare representerer den delen av befolkningen som er på nett.