Hvem er de danske tilbudsjægere?
November 13th, 2020, Tove Keldsen

Hvem er de danske tilbudsjægere?

63% af danskerne går som regel efter den billigste pris, når de handler, mens en tredjedel altid holder øje med særlige tilbud. Men hvad karakteriserer de danskere, der altid er på udkig efter et godt tilbud?

YouGov har undersøgt de danske tilbudsjægeres demografi og holdninger. Undersøgelsen viser at tilbudsjægerne adskiller sig fra befolkningen på en række områder.

null

Når man ser på de danske tilbudsjægeres demografi, er der størst repræsentation blandt kvinder (65%) og befolkningen over 60 år (37%). Desuden er jyder og fynboer generelt mere tilbøjelige til at være på udkig efter gode tilbud, da 57% af tilbudsjægerne angiver, at de bor vest for Storebælt.

null

Tager man et kig på de danske tilbudsjægeres økonomi, har en fjerdedel (23%) en husstandsindtægt på 300.000 eller mindre om året.

Sammenlignet med den generelle befolkning, er tilbudsjægerne mere opmærksomme på direct mail, dvs. reklamer i postkassen, og ser de et mærke på tilbud, er de tilbøjelige til at slå til, selvom de har et andet yndlingsmærke.

Når det kommer til indkøb af dagligvarer, er de mest populære kæder blandt tilbudsjægerne Rema 1000 (61%), Netto (60%) og Lidl (37%).

null

Tilbudsjægerne kan generelt godt lide at være strukturerede, når det kommer til ugentlige indkøb. Mens 61% planlægger deres indkøb, holder halvdelen (49%) sig som regel til et stramt budget, når de handler, ligesom halvdelen (49%) altid tjekker produktanmeldelser, inden de køber noget.

En fjerdedel af de danske tilbudsjægere er desuden regelmæssigt forbi DBAs hjemmeside, hvor man kan være heldig at finde produkter til en brøkdel af nyprisen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på data fra YouGov Profiles og er indsamlet over en periode på 12 måneder indtil 4. oktober 2020.

YouGov Profiles er vores segmenteringsværktøj, som skaber unikke muligheder for at kortlægge og udforske en befolkningsgruppe og sammenligne forskellige befolkningsgrupper i detaljen.

https://yougov.dk/find-solutions/profiles