Danskernes forbrug stiger igen …
June 23rd, 2020, Tove Keldsen

Danskernes forbrug stiger igen …

… men det er stadig lavere end før corona-pandemien. Det viser YouGovs globale COVID-19 tracking-undersøgelse, som undersøger ændringerne i forbrugernes ønsker, indkøbsvaner og levevis på ugebasis.

YouGovs COVID-19 tracker belyser blandt andet, i hvilket omfang danskernes indkøb i fysiske butikker og på nettet ændrer sig uge efter uge. Corona-pandemien har fået danskerne til at holde bedre fast på pengene, men trackeren viser også, at de har løsnet grebet lidt den seneste tid.

null

Grafen viser den procentdel af danskere, som har reduceret deres generelle personlige forbrug i fysiske butikker og på nettet siden Danmark lukkede ned 11, marts.

Siden slutningen af marts og frem til maj angav i snit 40% af forbrugerne, at de brugte færre penge på personligt forbrug i fysiske butikker på grund af coronavirus, mens omkring 15% brugte mindre på nettet. Anden uge i juni er andelen som forbruger mindre i de fysiske butikker imidlertid faldet fra 40% til 24%. Mens udviklingen i onlineforbruget på trods af en svagt nedadgående udvikling er væsentligt mere stabilt.

null

Selvom færre danskerne nu forbruger mindre i de fysiske butikker, er tøjbranchen stadig hårdt ramt. Næsten hver tredje dansker (30%) bruger færre penge på tøj, mens kun 7% bruger mere. Det er især de unge, som er begyndt at bruge flere penge på tøj. 16% af de 18-29 årige bruger nu flere penge på tøj sammenlignet med april og maj..

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er en del af YouGovs globale tracking-undersøgelse om coronavirus. Undersøgelsen er baseret på interview med 1000 repræsentativt udvalgte personer pr. uge i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 11. marts til 10. juni 2020.

YouGovs tracking-undersøgelse om coronavirus i Danmark og store dele af verden undersøger ændringerne i forbrugernes ønsker, indkøbsvaner og levevis på ugebasis.

Photo by Joshua Rawson-Harris on Unsplash