Europæerne synes Danmark har håndteret COVID-19 godt… og danskerne er overvejende enige
June 10th, 2020, Tove Keldsen

Europæerne synes Danmark har håndteret COVID-19 godt… og danskerne er overvejende enige

Mens det samlede antal døde med coronavirus stadig stiger verden over, er det blevet mere og mere tydeligt, hvilke lande der har klaret håndtering af virussen godt, og hvilke lande der har klaret sig værre.

Nu har en ny YouGov Eurotrack-undersøgelse spurgt folk i syv større europæiske lande samt USA, hvordan de mener, andre nationer har håndteret coronavirussen sammenlignet med deres egne.

Hvordan synes europæerne og amerikanerne, deres eget land har håndteret coronavirus sammenlignet med andre lande??

Mens Storbritannien bogstaveligt talt betragtes som den syge mand i Europa – hvert andet europæisk land i undersøgelsen mener, at Storbritannien har håndteret coronavirussen dårligere end deres eget – klarer Danmark og Tyskland sig utrolig godt gennem krisen, hvis man spørger europæerne. Alle de europæiske lande samt USA synes, at både Danmark og Tyskland har håndteret coronavirussen bedre end deres eget land.

Tyskere og danskere roser hinanden

Overordnet set er der bred enighed blandt europæerne om, at alle lande har håndteret coronavirussen værre end Sydkorea, men bedre end USA.

Men europæerne er ikke altid enige om, hvordan landene i Europa har klaret sig. Eksempelvis mener italienerne, at deres eget land har håndteret pandemien bedre end Frankrig og Spanien, mens de to lande er uenige i dette.

I modsætning hertil mener både tyskere og danskere, at det andet land har klaret sig bedre end deres eget i håndteringen af smitten. 15% af danskerne mener således, at Tyskland har klaret sig bedre, mens 13% mener de har klaret det værre end Danmark. I Tyskland mener 24%, at Danmark har klaret det bedre end Tyskland, og 7% mener, de har klaret det værre.

null

Danskerne er tilbøjelige til at give europæerne ret i, at Danmark har klaret sig bedre end de fleste lande. Kun Sydkorea og Tyskland har håndteret coronavirussen bedre, mener danskerne. Mens 31% af danskerne mener, at Sydkorea gjort det bedre mod 15% værre, mener 15%, at Tyskland har gjort det bedre mod med 13% værre. Over halvdelen af danskerne (58%) mener desuden, at Tyskland og Danmark har håndteret krisen nogenlunde lige godt.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGovs panel i perioden 7.-13. maj 2020. Heraf 1669 i Storbritannien, 1006 i Tyskland, 1026 i Frankrig, 1023 i Italien, 1044 i Spanien, 1020 i Danmark, 1030 i Sverige og 1205 i USA.