Otte ud af ti er medlemmer af et loyalitetsprogram i Norden
March 9th, 2020, Tove Keldsen

Otte ud af ti er medlemmer af et loyalitetsprogram i Norden

YouGovs seneste whitepaper – De nordiske landes syn på loyalitetsprogrammer – undersøger forbrugernes motivation og holdninger samt adfærd, når det drejer sig om loyalitetsprogrammer.

I øjeblikket er otte ud af ti (81 %) voksne i Norden medlemmer af et loyalitetsprogram. Det kan være tøj/skomærker, supermarkeder, caféer, osv. Loyalitetsprogrammer er også kendt som loyalitetskort, medlemskort og klubkort.

null

Dette tal stiger til 85 %, hvis man udelukker Danmark (fordi danskerne i langt mindre grad, kun 67 %, tilmelder sig loyalitetsprogrammer).

Vores data viser, at der er signifikante forskelle, hvad angår medlemskab af loyalitetsprogrammer i forhold til alder, køn, sektor og land. På alle markeder er yngre forbrugere dog den gruppe, der er mindst tilbøjelig til at melde sig ind i en loyalitetsordning.

Det, folk vil have fra loyalitetsprogrammer

null

Som man kunne forvente, er fordele med rabatter og tilbud på varemærker den væsentligste årsag til, at folk i Norden ønsker at melde sig ind i et loyalitetsprogram (gennemsnitligt 84 % af loyalitetsmedlemmerne).

null

Generelt set tilhører de mest populære loyalitetsprogrammer i Norden nationale eller nordiske varemærker. Kun et internationalt varemærke, IKEA Family (grundlagt i Sverige) ligger i top-5 i alle de nordiske lande.

Vores whitepaper kaster også lys over de positive virkninger ved at have en loyalitetsordning fra et virksomhedsperspektiv: Eksempelvis hvor stor en andel af forbrugerne i de nordiske lande, der er mere tilbøjelige til at bruge penge på varemærker, når de er medlemmer af et loyalitetsprogram og/eller føler sig mere følelsesmæssigt tilknyttet, og om der er større sandsynlighed for, at de vil anbefale varemærket.

Download vores whitepaper om loyalitetsprogrammer gratis

Om dette whitepaper

Data er baseret på tal fra YouGov BrandIndex og YouGov Profiles

YouGov BrandIndex tracker tusindvis af brands inden for flere end 40 sektorer i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Vi interviewer op til 6 000 forbrugere pr. varemærke hvert år.

https://yougov.dk/find-solutions/brandindex/

YouGov Profiles er vores segmenteringsværktøj, som skaber unikke muligheder for at kortlægge og udforske en befolkningsgruppe og sammenligne forskellige befolkningsgrupper i detaljen.

https://yougov.dk/find-solutions/profiles