Tech-giganter dominerer YouGovs globale image-ranking
August 20th, 2019, Tove Keldsen

Tech-giganter dominerer YouGovs globale image-ranking

8 ud af de 10 pladser på YouGov BrandIndex’ globale image-ranking indtages af teknologivirksomheder. I Danmark topper Lego rankingen.

YouGov BrandIndex’ globale image-ranking måler den overordnede sundhedstilstand af et varemærke og er baseret på mere end seks millioner interviews i løbet af 12 måneder frem til udgangen af juni 2019.​

null

En stor del af verdens befolkning rangerer teknologivirksomheder højest. Google indtager igen førstepladsen foran What’sApp, YouTube, Samsung og Facebook.

De eneste ikke-teknologivirksomheder, som er kommet igennem nåleøjet i år og ind på top-10, er Nike, som har skabt global opmærksomhed med sine reklamekampagner gennem 2018, og IKEA som har fastholdt sit stærke image globalt.

Danmarks top 10

null

Lego, Rema 1000 og MobilePay indtager igen toppen af YouGovs image-ranking med Lego på førstepladsen med en image-score på 43,5. Der er i det hele taget mange kendinge på den danske liste, herunder Lurpak, DR, Anthon Berg og Samsung. Sidstnævnte er i øvrigt det eneste varemærke på listen, som ikke har sit ophav i Norden.

Sygeforsikringen Danmark kommer som det første forsikringsselskab ind på top 10-listen på en ottendeplads med en score på 33,1. Sygeforsikringen Danmark har, ifølge YouGov Profiles, især et stærk image blandt de ældre over 60 år samt børnefamilier med børn under 7 år i hustanden.

Bang & Olufsen er også ny på top 10 med en image-score på 31,7. Bang & Olufsen var også med på top 10 over varemærker, der har fået mest positiv omtale herhjemme i 2018.

Højdespringerne

null

Rejsekort kan for andet år i træk glæde sig over at være image-højdespringer. Rejsekort har forbedret sin score med 5,9 point fra 4,3 til 10,2 ved udgangen af juni 2019.

Dong Energy skiftede navn til Ørsted i november 2017 for at markere et stigende fokus på vedvarende energi. Siden skiftet har Ørsted forbedret sit image i den brede befolkning, og de kan nu kalde sig image-højdespringer med image-forbedring på 5.9.

Den tredje image-højdespringer er YouSee, som har forbedret sin score med 4,0. Ifølge YouGov Profiles er det primært de ældre over 60 år og de unge mellem 18-29 år, som har en positiv opfattelse af YouSee.

Læs mere og se de samlede rankings her samt rankings for udvalgte sektorer

Om image-rankingen

Rankingen er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex-indeksscore, som er gennemsnittet af 6 forskellige imageparametre: Kvalitet, Generelt indtryk, Værdi for pengene, Anbefaling, Omdømme og Kundetilfredshed.

For at vurdere sundhedstilstanden for varemærker globalt har YouGov kigget på data fra 29 lande (de lande, hvor YouGov BrandIndex dækker tre eller færre sektorer er blevet ekskluderet fra listen) i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien og Australien. Vi har tildelt varemærkerne point fra 1 til 10 pr. land, hvor varemærket er i top 10 (fra 10 point for en førsteplads til 1 point for en tiendeplads).

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 400 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Data er fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019.

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i image viser de varemærker, der har de største stigninger i Index-score i perioden 01-07-2018 - 30-06-2019 sammenlignet med 01-07-2017 - 30-06-2018.

https://yougov.dk/find-solutions/brandindex/

Image Getty