Disse tre partier står til succes-valg: Klima er en topprioritet
May 28th, 2019, YouGov

Disse tre partier står til succes-valg: Klima er en topprioritet

De Radikale, de Konservative og SF kan godt gøre klar til valgfest, viser ny meningsmåling, som YouGov har foretaget for B.T.

Ifølge den seneste meningsmåling, står de tre partier til at øge partiernes mandater i Folketinget betydeligt, og det tyder på at klimapolitik er en topprioritet, når danskerne skal sætte deres kryds den 5. juli.

null

Hvis valget stod i dag, ville de Konservative fordoble partiets mandattal fra seks i 2015 til hele 12 mandater i år.

Det samme gør sig gældende for SF, der vil gå fra syv mandater til 14 mandater med 8,2 procent af stemmerne.

Hos De Radikale viser målingen også fremgang. De står til at få 6,7 procentpoint, hvilket er en øgning fra otte til 12 mandater.

Ifølge Erik Holstein, politisk kommentator ved Altinget, for B.T., er der forskellige årsager til partiernes mulige fremgang. Men fælles for dem alle er, at de har profileret sig som grønne partier:

»Partier med en grøn profil gør sig godt, det gælder især De Radikale og SF og til en hvis grad også de Konservative, der har prøvet at markere sig som det grønne parti i blå blok,« siger Erik Holstein.

Holder målingen stik, og får de Konservative syv procent af stemmerne, vil det være 'et decideret comeback'.

Læs hele analysen på B.T.

Om det politiske barometer

Det politiske barometer er baseret på interview med 983 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 23.-27. maj 2019. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 3,1 % (procentpoint).

Kilde: YouGov for B.T.