Socialdemokratiet står stadig til sejr
May 14th, 2019, YouGov

Socialdemokratiet står stadig til sejr

Hvis der var valg i morgen, ville Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, have kurs mod Statsministeriet, viser ny meningsmåling, som YouGov har foretaget for B.T.

null

Ifølge ny meningsmåling, står Socialdemokratiet til at få 27,4% af stemmerne, hvilket svarer til 48 mandater. Målingen viser, at rød blok kan sætte sig på et flertal på 93 mandater mod blå bloks 82.

I den røde blok kan SF også notere sig en solid fremgang på fem mandater siden valget, mens Enhedslisten også holder niveauet på 14 mandater – akkurat som ved Folketingsvalget i 2015. Alternativet står til at miste tre mandater i forhold til valget.

I den borgerlige lejr er der tilbagegang til Venstre og Dansk Folkeparti, mens De Konservative står til en fordobling i forhold til valget i 2015 (6,7% mod 3,4%). Det betyder, at de aktuelt sætter sig på 12 mandater. Modsat står Liberal Alliance til at miste hele 7 mandater i forhold til sidste valg.

Hverken Klaus Riskær Pedersen eller Kristendemokraterne står til at komme ind, mens både Nye Borgerlige og Stram Kurs hver får seks mandater.

Om det politiske barometer

Det politiske barometer er baseret på interview med 937 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 10.-14. maj 2019. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 2,4 % (procentpoint).

Kilde: YouGov for B.T.

Image: Socialdemokratiet.dk