Vipps er på snakkis-toppen
January 22nd, 2019, Tove Keldsen

Vipps er på snakkis-toppen

Vipps tar førsteplassen foran Kiwi når det kommer til rangeringen av høyest BUZZ («positiv snakkis») i 2018. Rema 1000 fikk negativ mediedekning i kjølvannet av blant annet Bestevenn-strategien, men har i 2018 hatt størst fremgang i BUZZ.

I Norge intervjuer YouGov BrandIndex et representativt utvalg på 100 personer hver dag, og spør om deres kjennskap og holdninger til forskjellige merkevarer.

YouGov BrandIndex rangeringer for 2018 kartlegger blant annet hvilke merkevarer som har fått mest positiv omtale i Norge. Denne rangeringen er utarbeidet ved hjelp av YouGov BrandIndex sin Buzz-score («positiv snakkis») blant nærmere 300 merkevarer i Norge.

YouGov BrandIndex Buzz-rankings for 2018

null

Vipps, som også er de unges favoritt, tar førsteplassen med en Buzz-score på 29,0 foran Kiwi som får en score på 28,1. FINN.no ligger på tredjeplass med en score på 24,0 poeng.

Meny har dukket opp på en tiendeplass, mens Coop Obs! er ute av topp 10 listen.

«Klatrerne»

null

Rema 1000 har hatt en omdømmekrise i kjølvannet av blant annet Bestevenn-strategien og kom ut av 2017 med en negativ Buzz-score. Nå kan Rema 1000 glede seg over å være den merkevaren med sterkest fremgang. Rema 1000 har forbedret sin score med 16,6 poeng og ender på en samlet score på 14,9 poeng.

YouGov har sett nærmere på målgruppen som har et generelt positivt inntrykk av Rema 1000 ved hjelp av segmenteringsverktøyet, YouGov Profiles. Dette verktøyet gjør det mulig å kartlegge og analysere ulike befolkningsgrupper.

null

Kvinner over 60+ år er overrepresentert blant målgruppen, som har et positivt inntrykk av Rema 1000. De som liker Rema 1000 er også mer interessert i mat, drikke og helse i forhold til befolkningen generelt, og mange er på utkikk etter gode tilbud.

Se YouGov BrandIndex rangeringer for 2018 for flere bransjer her

Om BrandIndex

BrandIndex er en daglig måling av nordmenns oppfatning av nærmere 300 merkevarer. Hver dag intervjues det 100 nasjonalt representative respondenter for å få vite hva de mener om ulike merkevarer.

Man kommer frem til Buzz-score ved å spørre respondentene om de har hørt noe positivt eller negativt om et merkevare i løpet av de to siste ukene, enten gjennom reklame, nyheter og rykter eller via venner og familie. Nettoscore regnes ut fra positiv omtale minus negativ omtale.

Tabellen for Buzz-forbedring rangerer merkevarene som har hatt størst økning i Buzz i 2018 sammenlignet med 2017.

https://yougov.no/find-solutions/brandindex/