Her er Danmarks bedst omtalte varemærker
January 22nd, 2019, Tove Keldsen

Her er Danmarks bedst omtalte varemærker

Rema 1000 topper YouGov BrandIndex’ liste over brands, der har fået mest positiv omtale herhjemme for andet år i træk. Årets top 10 byder også på danske nyheder. Både Bang & Olufsen, DR2 og Lotto er kommet med i top-10.

YouGov BrandIndex sammenligner 425 varemærker i Danmark for at vise, hvilke mærker der har fået mest positiv omtale (Buzz). Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker. En af de parametre, som YouGov BrandIndex måler på, er varemærkets Buzz (omtale).

Varemærker med højeste Buzz-score (omtale)

null

Lego som i mange år sad solidt på omtale-tronen har tabt lidt af pusten og må lade sig nøje med en tredjeplads på det års Buzz-ranking med en score på 23,1, mens norske Rema 1000 slår sin position fast på det danske marked med en score på 29,4. MobilePay får igen en andenplads med en score på 26,4.

Audi, Tryg og Volkswagen er ude af dette års top 10, mens Bang & Olufsen, DR2 og Lotto er kommet med.

Højdespringere i 2018

null

DSB er årets højdespringer og har forbedret sin Buzz-score med 5,4 point. DSB har stadig en negativ score, men har fået markant mindre negativ omtale i 2018. Det samme gør sig gældende for Rejsekortet.

I en tid med nedskæringer kan DR glæde sig over, at DR2 er med i top 10, og at både DR og DR2 er blandt årets højdespringere.

Selv om 2018 sluttede med et lidt skuffende regnskab fra Bang & Olufsen, kan ledelsen glæde sig over, at Bang & Olufsen både er med på top 10 og en af årets højdespringere efter at have forbedret sin Buzz-score med 3,1 point i 2018.

null

Vi har set nærmere på, hvordan Bang & Olufsens kunder adskiller sig fra den generelle voksne befolkning ved hjælp af segmenteringsværktøjet YouGov Profiles. Bang & Olufsen har især godt tag i mænd over 50 og særdeleshed i dem over 60 og velhaver-segmentet. Selvom de ikke har lige så godt fat i gruppen under 40 år, kan de til gengæld glæde sig over, at de i denne gruppe har bedst fat i de unge mellem 18-29 år, hvilken kan skyldes deres produktserie BEOPLAY, som netop henvender sig til de unge.

Se også Danmarks bedst omtalte brands fordelt på forskellige brancher her

Om YouGov BrandIndex

BrandIndex er en daglig tracking af danskernes opfattelse af 360 varemærker. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Buzz-scoren beregnes ved, at man spørger respondenterne, om de i løbet af de seneste to uger har hørt noget positivt eller negativt om et bestemt varemærke gennem reklame, nyheder, mund-til-mund eller venner og familie. Netscoren beregnes som positive minus negative tilkendegivelser.

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i Buzz-score viser de varemærker, der har de største stigninger i Buzz-score i 2018 sammenlignet med 2017.

YouGov Profiles er vores segmenteringsværktøj, som skaber unikke muligheder for at kortlægge og udforske en befolkningsgruppe og sammenligne forskellige befolkningsgrupper i detaljen.

https://yougov.dk/find-solutions/brandindex/

https://yougov.dk/find-solutions/profiles/

Image: Rema 1000