Nyhetsåret 2018
January 10th, 2019, Per Ståle Ekrol

Nyhetsåret 2018

Trump fortsetter å dominere mediebildet. Det viser ferske tall fra AgendaTracker – et samarbeid mellom Retriever, PR-operatørene og YouGov.

Donald Trump er for andre året på rad mest omtalt i norske medier. Men selv om den amerikanske presidenten fikk massiv dekning i 2018, er det Vinter-OL i Pyeongchang og Fotball-VM nordmenn opplever som best dekket.

Rekordvarmen er den saken som har gjort nest mest inntrykk på nordmenn.

Mens OL og fotball gjør oss mest glade, er krigen i Syria den saken som har gjort oss mest opprørt, og 97 prosent sier urolighetene i det krigsherjede landet har gjort dem triste.

Les mer

Om undersøkelsen

AgendaTracker-undersøkelsen kartlegger hvilke mediesaker nordmenn har fått med seg og hvordan de reagerer på dem. Den gjennomføres hvert kvartal blant et representativt utvalg nordmenn. Respondentene rangerer nyhetssaker etter hvor stort inntrykk de har gjort og hvor triste, opprørte eller glade sakene har gjort dem. Prosjektet gjennomføres som et samarbeid mellom kommunikasjonsbyrået PR-operatørene, medieanalysebyrået Retriever og meningsmålingsinstituttet YouGov.

Photo: Getty