Hver femte har kysset med en kollega til en firmajulefrokost
November 26th, 2018, Julie Thorsgaard Bøgh

Hver femte har kysset med en kollega til en firmajulefrokost

Julefrokostsæsonen på landets arbejdspladser er skudt i gang, men hvor mange danskere har prøvet at vågne op med moralske tømmermænd dagen derpå?

December nærmer sig med hastige skridt og foruden juleklip, drillenisser og uddeling af søde sager, betyder det også, at sæsonen for julefrokoster, druk og måske løse hæmninger. YouGov har undersøgt, hvor mange der kan nikke genkendende til dette.

null

Hver femte dansker (18%) har efter eget udsagn været for fuld og pinlig til en julefrokost på arbejdet. Og det tyder på, at julerusen også har indflydelse på, at arbejdskollegaer kommer tættere på hinanden. Hver femte (19%) har nemlig kysset med en arbejdskollega til firmajulefrokosten.

Indbyggere i Region Hovedstaden er de mest flittige til at uddele kys (27%), mens det i Region Midtjylland- og Nordjylland er hver sjette (13%), der har kysset med en arbejdskollega til en julefrokost.

Halvdelen af danskerne har dog kunnet møde op med ro i maven mandag morgen. 52% svarer, at de har deltaget i en julefrokost på arbejdet uden pinligheder eller hæmningsløs adfærd over for chefen og kollegaerne.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på 1045 interview med repræsentativt udvalgte personer fra YouGov Panelet i alderen 18+ år. Data er indsamlet fra perioden 12. november til 14. november 2018. Foto er lånt fra gettyimages.dk.