Danskerne svigter danske datingservices til fordel for Tinder
May 1st, 2018, Tove Keldsen

Danskerne svigter danske datingservices til fordel for Tinder

Danskerne har nordisk rekord i onlinedating. 2 ud af 5 har forsøgt sig med en datingservice på internettet eller via en app.

Danskerne er glade for onlinedating. 38% har anvendt en datingservice på internettet eller en app. Blandt de 18-49 årige er tallet 55%.

null

Det giver Danmark rekorden i onlinedating i Norden.

Danskernes foretrukne datingservice har i mange år været Dating.dk, men Dating.dk har fået skarp konkurrence fra udlandet.

Danskernes foretrukne datingservices

null

16% af befolkningen har på et eller andet tidspunkt i deres liv anvendt Dating.dk, og det er særligt de 30-49 årige, som har været glade for Dating.dk. Dating.dk har derimod ikke så godt fat i de helt unge, og på spørgsmålet om, hvilke datingservices danskerne har anvendt inden for de seneste 6 måneder, ligger Tinder i toppen. 6% af danskerne, hvoraf majoriteten er mellem 18-29 år, har swipet potentielle dates på Tinder.

Hver fjerde er flov over at have fundet kærligheden på nettet

null

Onlinedating er i dag socialt accepteret, og majoriteten af danskere 64% ville heller ikke være flove over at indrømme, at de havde et forhold til en via en datingservice. 23% ville dog være flove, og det er særligt de unge mellem 18-29 år, som synes det er flovt. 36% af de 18-29 årige mod 20% i den øvrige befolkning.

Vores svenske naboer er mere frisindede, når det kommer til onlinedating. Her er det kun 14% af befolkningen, som ville være flove, mens 76% ikke ville være flove over at indrømme det.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på 1015 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 14. – 15. marts 2018.

Photo by Jack Finnigan