1 ud af 5 oplever stress hver eneste dag
April 12th, 2018, Tove Keldsen

1 ud af 5 oplever stress hver eneste dag

Hver femte oplever stress hver eneste dag i Danmark, og det gør faktisk danskerne til den mindst stressede befolkningsgruppe i Norden, viser YouGovs årlige Food & Health-rapport.

YouGov har netop publiceret den årlige Food & Health-rapport, som beskriver nordiske forbrugeres holdning til mad, klima og sundhed i mere end 10 år. Rapporten viser, at hver femte (22%) oplever negativ stress mindst en gang om dagen.​

null

Langt flere forbrugere oplever stress på daglig basis hos vores nordiske naboer. I Sverige og Finland oplever 2 ud af 5 stress dagligt, og 1 ud af 3 oplever stress på daglig basis i Norge.

De unge er mest stressede

I alle fire lande er det de yngre forbrugere, som er mest stressede. I Danmark oplever hver tredje (32%) mellem 25-32 år stress dagligt mod 20% i den øvrige befolkning.​

null

Top 5 ud af 15 svarmuligheder.

Hvis forbrugerne kunne ændre én ting i deres liv for at bedre deres sundhed og velvære i dagligdag, siger 2 ud af 5, at de kunne træne mere (dvs. løb, fitness/styrketræning eller yoga) eller øge deres hverdagsmotion (dvs. gå og cykle). Dette gælder for alle de nordiske lande.

Læs mere

Om Food & Health 2018

- En undersøgelse af nordiske forbrugeres syn på fødevarer, klima og sundhed

YouGov har i mere end 10 år fulgt nordiske forbrugeres holdning til mad, klima og sundhed. Målet med Food&Health er at opnå en bedre forståelse for forbrugernes viden og holdninger og at spore ændringer over tid.

Food&Health 2018 er baseret på interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 16-64 fra YouGov Panelet i Sverige, Danmark, Norge, Finland. Ca. 500 interview pr. land.