Hvem er den beste James Bond?
February 27th, 2018, Tove Keldsen

Hvem er den beste James Bond?

YouGov har spurt nordmenn om hvilken James Bond-skuespiller som er deres favoritt, og det er stor forskjell mellom generasjonene.

De fleste peker på Sean Connery når de skal si hvilken skuespiller som er deres favoritt som James Bond (27 %), mens nest flest har Roger Moore som sin favoritt (16 %). Den nåværende James Bond-skuespilleren, Daniel Craig, må ta til takke med en tredjeplass (12 %).

null

Hver tiende peker på Pierce Brosnan som sin James Bond.

Kun 2 % av nordmenn peker på Timothy Dalton og 1 % på George Lazenby, som også kun fikk lov til å spille inn én James Bond-film.

Det er vesentlige forskjeller i befolkningens svar blant visse målgrupper. Den mest markante forskjellen er at dobbelt så mange i aldersgruppen 60+ har Sean Connery som sin favoritt som resten av befolkningen (43 % mot 21 %). Pierce Brosnan og Daniel Craig kniver om å være favoritt blant de mellom 18 og 39.

Hver fjerde nordmann har ingen James Bond favoritt.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på intervju med 1 017 nordmenn, som utgjør et representativt utvalg av personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 14. – 19. februar 2018. Kilde: YouGov.

Foto: GettyImage