Så ærlige er vi overfor fremmede mennesker
September 27th, 2017, Tove Keldsen

Så ærlige er vi overfor fremmede mennesker

Mat mellom tennene eller åpen buksesmekk: Hvor ærlige er vi overfor fremmede mennesker på vår vei? Og hvor langt vil vi gå for å unngå at de dummer seg ut? Det har YouGov undersøkt.

De fleste har nok opplevd å komme hjem fra en bytur, et møte eller lignende og oppdage at buksesmekken var åpen, eller at de hadde matrester mellom tennene. Ergrelsen over ikke å ha fått greie på det kan være stor, men hvor ærlige er vi selv overfor fremmede eller kollegaer og bekjente?

YouGov har undersøkt hvor mange som ville fortelle en fremmed eller sine kollegaer og bekjente at de hadde mat mellom tennene.

null

Bare hver tredje ville sannsynligvis fortelle en fremmed at han/hun hadde mat mellom tennene, mens de fleste nordmenn (74 %) ville fortelle det til sine kollegaer eller bekjente.

null

Når det gjelder å ha glemt å dra opp glidelåsen i buksen, ville færre enn hver tredje nordmann (28 %) fortelle det til en fremmed. Det er særlig de unge mellom 18 og 29 år som sannsynligvis ikke ville si noe, hvis de så en fremmed med buksesmekken åpen. Bare 19 % ville komme en fremmed til unnsetning.

83 % av befolkningen ville til gjengjeld fortelle en kollega eller bekjent at buksesmekken var åpen. Det er særlig kvinner (88 % mot 78 % av menn) som sannsynligvis ville fortelle det til en kollega eller bekjent.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på intervju med 1013 nordmenn, som utgjør et nasjonalt representativt utvalg av personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 13. – 17. september 2017. Kilde: YouGov.

Photo: GettyImages