Disse ingredienser frygter nordiske forbrugere
March 28th, 2017, Tove Keldsen

Disse ingredienser frygter nordiske forbrugere

I Norden er hver anden bekymret for, hvad deres madvarer indeholder. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov. Der er imidlertid store forskelle på, hvilke ingredienser vi er mest bekymrede for.

YouGov har netop publiceret den årlige Food & Health-rapport, som beskriver nordiske forbrugeres holdning til mad, livsstil og sundhed gennem 10 år. Rapporten viser, at ca. halvdelen af de nordiske forbrugere (46% - 53%) er bekymrede for, hvad deres madvarer indeholder.

null

Dem, der lever sundest, bekymrer sig også mere om, hvilke tilsætningsstoffer og ingredienser der gemmer sig i de madvarer, de køber. For de fire nordiske lande gælder det, at forbrugere, som beskriver deres madvaner som overvejende sunde, er overrepræsenterede i gruppen af bekymrede forbrugere. I Sverige og Danmark er desuden særligt kvinderne, som trækker tallet op.

Top 3 over ingredienser forbrugere bekymrer sig om

null

Der er store forskelle på, hvilke ingredienser nordiske forbrugere bekymrer sig for. Svenske og norske forbrugere er mest bekymrede over indholdet af sukker i de madvarer, de køber, mens danske og finske forbrugere nævner tilsætningsstoffer generelt, som værende det, de er mest bekymrede for. I Norge nævner 15% af de bekymrede forbrugere palmeolie, hvilket slet ikke er top-of-mind blandt forbrugerne i Sverige, Danmark og Finland.

Læs mere